Kerst met “Tante kookt”!

Heb je nog geen kerstcadeau? Wij hebben de gouden tip!Kookboek 3 (2)

Tante’s kookboek is geschreven speciaal voor zorgverleners, vrijwilligers en mantelzorgsters die werkzaam zijn in een kleinschalige woning om te kunnen koken wat ouderen echt lekker vinden!
Hete bliksem, ouderwetse appeltaart, pastinaakpuree, ossenstaartsoep of lammetjes pap,kent u ze nog? Tante’s kookboek bevat recepten met een aantal vitamines die we nog niet kennen, namelijk de vitamines H, L en G: Herkenbaar, Lekker en Genieten. De recepten zijn afgestemd op 6-8 personen. Tante’s kookboek zorgt ervoor dat dat de maaltijdmomenten iedere dag een leuke, gezellige maar met name een smakelijke beleving mogen zijn.
 foto nelie braspenning
Tante’s kookboek is geschreven door Neli Braspenning, diëtist bij Stichting tanteLouise-Vivensis te Bergen op Zoom.

In de kleinschalig wooneenheden is er een gezamenlijke huiskamer  en keuken en elke dag wordt er door de bewoners “zelf” gekookt en boodschappen gedaan. Ze merkte dat dit lastig was voor de jongere generatie verzorgenden en besloot daarom een kookboek samen te stellen met gerechten afgestemd op de wensen en behoeften van ouderen. De recepten zijn aangeleverd door cliënten, vrijwilligers en medewerkers.  Daarnaast zijn er ook verhalen van vroeger en oude spreekwoorden in het boek verwerkt.

 Het boek kost €14,95 en is te bestellen via pr@tantelouise-vivensis.nl.

Kookboek 2 (1)Kookboek 1 (1)

Leave a Reply

Dietetic diagnostic toolkit

Dietetic diagnostic toolkit

Calculations

Calculations

Nutritional Assessment Platform

Nutritional Assessment Platform

Buy DPG Adults here!

Buy DPG Adults here!